REFAH PAYI VE ZAM TALEP ETTiLER… YENi EMEKLi MAAŞI

Memurlar refah payı istiyor: Bakanlık önünde eylem yaptılar.

Enflasyon zammını yeterli bulmayan memurlar, refah payı talep etti. Türkiye Kamu-Sen, Hazine ve Maliye Bakanlığı önünde açıklama yaptı. Memur-Sen heyeti de refah payı talebini, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’a iletti.

Memur ve memur emeklisine zam, yüzde 11,54 olarak belirlendi…

Enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla belli zam oranı memurları tatmin etmedi.

Kabine toplantısı öncesi refah payı bekleyen memurlar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Kabine sonrası konuya değinmemesi, ardından Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in imzaladığı genelgeyle birlikte beklentilerini elde edemedi.

Bu sürecin ardından memurlar hükümetten refah payı ve zam talep etti.

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın ise refah payı talebini, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’a iletti.

2025 YILI İÇİN YÜZDE 25 REFAH PAYI

Yalçın, beklentilerinin 2025 yılının ilk altı ayı için yüzde 15 artı yüzde 10 refah payı olduğunu söyledi.

Yalçın, “Kamu görevlilerimizin kayıplarının telafisi için refah payı iyileştirmesi istiyoruz.” dedi.

Önder Kahveci, açıklanan bu zamlar sonrası memur ve emeklilerin maaşlarının %5,75 eridiği resmi olarak açıklandığını aktardı.

Enflasyon rakamlarının açıklanması, memur ve emekli zamlarının belli olmasıyla, birlikte umutlarını kaybettiklerini vurgulayan Genel Başkan Kahveci, ‘Hepimizin bildiği gibi 2024 enflasyonu %44,38 oldu; son 6 aylık dönemde memur ve emeklilerin maaşlarının resmi olarak %5,75 eridiği kaydetti.

Geçen yıl okul harcamalarının %91,6; kiraların %58,5; sağlık harcamalarını %47,6; gıda harcamlarının %43,6; haberleşme ücretlerinin %34; giyim harcamlarının %32,8 zamlandığını hatırlatan Kahveci, ‘Yeniden değerleme oranı da %43,93 olarak belirlendiği bir yerde memur ve emeklilere verilen yüzde 11,55’lik zammın hiç hakkaniyetli olmadığını söyledi.

“Motorlu taşıtlar vergisi, emlak vergisi ile diğer vergi ve cezalar bu rakama göre artırıldı. Yani , kendi alacaklarına yüzde 44 zam yaptı. Bütün harcamalar yüzde 40’ların üzerinde artmışken maaşlara yıllık kümülatif yüzde 11,3 zam yapmayı yeterli gördüler.

Türkiye – olarak memur ve emekli maaşlarının yeniden değerleme oranına güncellenmesini, üzerine refah payı eklenerek gerçek anlamda bir zamma kavuşturulmasını talep ediyoruz. Ek zam ve refah payının kalıcı bir biçimde düzenlenmesini istiyoruz. Gelir vergisinin adil bir biçimde belirlenmesini, herkesin kazancı ile orantılı bir vergilendirmeye tabi tutulmasını bekliyoruz. Bunun için de memurların gelir vergisi dilimi yüzde 15’te sabitlensin diyoruz. Bütün ödemeler, bilhassa ilave ek ödeme emekli maaşına eklensin, emeklinin de yüzü gülsün, evi lensin istiyoruz.”

Bakanlık önünde açıklamalarda bulunan Türkiye Kamu-Sen temsilcileri, Hazine ve Maliye Bakanlığı önüne “Ek zamsız refah olmaz, bu zamla karın doymaz” yazılı pankart asıldı.

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir