Usta aşçıların soğan doğrama sırrı açığa çıktı! Gözden bir damla bile yaş akmadan soğan doğramanın yolu bakın neymiş

Mutfaklarda bolca vakit geçirenlerin en sık şikayetçi olduğu konulardan biri soğan doğramaktır. Gözlerimizin yaşarmasına enden olan soğan doğrama işlemini ağlamadan gerçekleştirmek için ise usta aşçıların mutfak sırrı olan doğal yöntemler ile başarabilirsiniz.
Mutfaklarda geçirilen vakit bazılarımız için çok daha keyifli olsa da herkesin baz ortak şikayetleri bulunuyor. Bu gibi şikayetlerden en yaygın olanı ise soğan doğrama esnasında gözlerin yanması. Doğranırken göz yakan soğanlar gözlerimizin yaşarmasına ve ağlamamıza neden oluyor.

Bu sorundan kurtulmak için ise bazı doğal yöntemler bulunuyor. Usta aşçıların mutfak sırları içerisinde yer alan bu doğal yöntemler sayesinde gözleriniz asla yanmadan saatlerce dahi soğan doğrayabilirsiniz. İşte gözden yaş akmadan soğan doğramanın püf noktası olan pratik bilgiler:
Kağıt havlu: Gözlerin yaşarmasından bıkanların kolayca deneyebileceği bir yöntem olan kağıt havlu yöntemi ile gözleriniz yaşarmadan saatlerce soğan doğrayabilmenizi sağlar. Bu yöntemi uygulamak için iki parça kağıt havluyu ıslatın ve soğan doğrarken yanınızda tutun. Kağıt havlu soğanın nemini çekerek göz yaşarmasını engeller.

Çay kaşığı: Soğan doğarken göz yaşarmasını engelleyen doğal yöntemlerden biri de ağızda çay kaşığı bekletmektir. Metal eşyalar soğanın göz yanmasına neden olan gazlarını içlerine çekerek yanmayı önlerler. Bir çay kaşığınızı ağzınıza alıp damağınıza yerleştirirseniz ve soğanı bu şekilde doğrarsanız gözlerinizin yaşarmadığını görebilirsiniz.

Sakız çiğnemek: Gözleri yakan ve yaşartan soğan doğrama işleminden korunmak için sakız çiğneyebilirsiniz. Sakız oldukça basit bir işlem ile soğan soymaktan korunabilmeyi sağlar. Soğan doğrarken gözlerinizin yaşarmasını önlemek için sakız çiğneyebilirsiniz.

Soğanı dondurmak: Soğanların gözlerde yaşarmaya neden olması içerisindeki doğal gazlardan dolayıdır. Soğanın buzdolabının buzluk kısmında bir süre bekletilmesi ve dondurularak doğrama işlemi gerçekleştirilmesi soğan doğrarken gazların içinde kalmasını sağlayarak öz yaşarmasının önüne geçer.
Soğanları suya koymak: Soğan doğrarken göz yaşarmasından korunmak için soğanları suya yatıra yöntemini deneyebilirsiniz. Soğan suda beklerken göz yaşartan yapısını keybetmeye başlar. Bu sayede gözleriniz yaşarmadan soğanları tek tek sudan çıkarıp doğrayabilirsiniz. kaynak: haberglobal.

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir